AUR își lansează, deja, candidații la europarlamentare

AUR își lansează, deja, candidații la europarlamentare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu aproape un an înainte, AUR își lansează, sâmbătă, la Arenele Romane, candidații la europarlamentare, prima rundă de alegeri din 2024. Printre candidații eligibili se regăsesc membri fondatori ai Coaliției pentru Familie, sponsori ai partidului, politicieni susținuți de fostul mogul al presei Dan Voiculescu, dar și avocați și sociologi antivacciniști, naționaliști, anti-LGBT, conform prezentării făcute de hotnews.ro. 

De altfel, conducerea AUR speră să se claseze pe primul loc la europarlamentare și mizează pe 12-14 mandate de eurodeputați, susțin surse din interiorul partidului, iar analiștii estimează că AUR are șanse să se claseze cel puțin pe locul doi.

Lista este deschisă de Claudiu Târziu, senator de București și președinte al Consiliului Naţional de Conducere al AUR. De profesie avocat, Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și copreședinte al partidului. Potrivit CV-ului său, Târziu este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA.

Pe locul doi este Mugur Mihăescu, fost actor, cunoscut pentru rolurile „Garcea” și „Leana” din seria „Vacanța Mare”, în prezent om de afaceri. În timpul pandemiei, Mihăescu a devenit o portavoce a celor care s-au opus vaccinării. Fostul actor a semnat un angajament cu Securitatea în 1986 și a primit numele conspirativ „Mihai”, potrivit ziare.com.

Pe locul trei este Georgiana Maria Teodorescu. De profesie avocat, Teodorescu este lector universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii ”Titu Maiorescu” și avocat de Drept penal, autor de lucrări juridice. Fosta candidată la președinția României din partea partidului înființat de Dan Voiculescu (PPUSL), Ramona Ioana Bruynseels s-a înscris în AUR anul acesta și candidează pe un loc patru eligibil pentru un mandat de europarlamentar.

Avram Fițiu, fost candidat la primăria Cluj-Napoca din partea PMP, este profesor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca și se află pe locul 5 al listei AUR, iar pe poziția a șasea se află sociologul Radu Baltasiu, profesor al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.

Pe locul șapte pe lista AUR este avocatul baptist în materie de lobby anti-LGBT, Peter Costea, ce profesează și trăiește în Texas de zeci de ani, iar pe locul opt se află Cristian Terheș, și în prezent europarlamentar. Acesta din urmă a descris femeile transsexuale ca fiind "perverse de sex masculin".

Citit 480 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.