Mai nou, partidele oferă consultații medicale gratuite

Mai nou, partidele oferă consultații medicale gratuite
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Partidele politice din România, în special PSD, AUR și PNL, par să fi intrat deja în logica electorală tipic românească a cadourilor contra voturi, conform digi24.ro. Oferta politică a partidelor este, mai nou, bazată pe înlocuirea produsele clasice (ulei, făină, zahăr) cu servicii de consultații medicale. 

Astfel, conform sursei citate, demersul de acest tip al celor de la AUR este un program din bani publici, mai exact din cei alocați pentru finanțarea activității partidelor politice. Caravana cu camioane medicale AUR a plecat din județul Bacău, traseul stabilit fiind prin Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța. Într-o singură zi, la Bacău s-ar fi făcut 150 de consultații la mai multe cabinete medicale și numeroase ecografii.

La PSD Vâlcea, o postare din 2 iulie pe pagina de Facebook a filialei de partid a anunțat că se oferă “servicii medicale gratuite la Călimănești”, acțiune coordonată de șeful PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, iar din echipa de medici care au oferit consultații gratuite au făcut parte doctori cu carnet de partid. O caravană similară a pornit și PNL, în mai multe județe. Una dintre ele se numește “Caravana pentru Gorj” și este coordonată de liderul liberal gorjean, Ion Iordache.

În plus, PSD Sibiu se ocupă cu “examinarea fundului de ochi”, iar, la sediul partidului a fost deschis în acest an un cabinet pentru consultații oftalmologice gratuite. Nu în ultimul rând, PNL Ilfov a anunțat, la începutul lunii iulie, o campanie denumită “Ilfov, prin ochii tăi” în cadrul căreia s-au oferit consultații gratuite, dar și ochelari cu dioptrii gratuiți.

Citit 686 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2023 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.