Șoferul drogat de la 2 Mai, scăpat printre controalele Poliției

Șoferul drogat de la 2 Mai, scăpat printre controalele Poliției
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Șoferul care a lovit cu mașina sa un grup de tineri în 2 Mai, provocând moartea a doi dintre ei, fusese ridicat de poliție pentru că i s-au găsit droguri în mașină și eliberat cu mai puțin de o oră înainte de tragicul accident, fără a fi testat. În schimb, tânărul fusese testat pentru consum de alcool. De asemenea, el fusese oprit în trafic de Poliție și cu o zi înainte.

Potrivit șefului Poliției Județene Constanța, Constantin Adrian Glugă, un ofițer și doi agenți vor fi cercetați prealabil pentru a se vedea de ce nu l-au testat pe șofer să vadă dacă consumase droguri. Glugă a spus că, după ce a fost lăsat de polițiști să plece, tânărul de 19 ani s-a dus și a consumat drogul în altă locație, fiind depistate 9 persoane care ar fi consumat substanțe. Drogurile ridicate din autoturismul în cauză sunt diferite de cele depistate în organismul șoferului după accident, a afirmat acesta.

Tânărul de 19 ani care, fiind sub influența drogurilor, a intrat în plin cu mașina într-un grup de opt oameni la 2 Mai în județul Constanța, omorând doi studenți, ar fi fost consumator de droguri, iar tatăl său îl dusese în Olanda pentru tratament, conform Digi24. De altfel, anul trecut el a fost prins cu droguri și cercetat de către DIICOT, însă dosarul a fost închis la sfârșitul anului.

Înainte de a se urca la volan și a provoca accidentul, tânărul de 19 ani consumase, conform Poliției, trei tipuri de droguri: cocaină, amfetamină şi metamfetamină. În accident, au murit pe loc o tânără şi un tânăr, ambii de 20 de ani, studenți la Facultatea de Geografie a Universității din București, iar alți trei tineri, de 19 și 20 de ani, au fost răniţi. Tânărul conducea o mașină Mercedes decapotabilă.

Citit 627 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 17:00

1 comentariu

  • postat de Drogat sau nu, băiatul nu avea asigurarea obligatorie RCA și se putea ridica talonul și numerele de înmatriculare, fără drept de a conduce pe loc, dar polițistul nu a controlat documentele.
    Luni, 21 August 2023 18:40
    109.166.134.***
    Cum ar veni, poliția rutieră mă oprește, vede sticlele de bere pe scaunul însoțitorului și îmi pune DrugTest, pentru testarea drogurilor, în loc să-mi testeze alcoolemia., cu toate că șoferul a fost găsit cu droguri în mașină. Apoi băiatul nu avea polița obligatorie de asigurare RCA la el.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.