Procurorii DNA ridică acte în cazul exploziilor de la Crevedia

Procurorii DNA ridică acte în cazul exploziilor de la Crevedia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii DNA - Secția militară au ridicat, miercuri, documente de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, în legătură cu controalele făcute la stația GPL din Crevedia, potrivit surselor G4Media.ro. La acest moment ancheta este „in rem”, adică sunt vizate fapte, nu persoane.

ISU Dâmbovița ar fi trebuit ca, în anul 2020, să ia măsuri complementare, după ce a ridicat autorizația de securitate la incendiu a stației GPL. Potrivit unor surse judiciare, pompierii trebuiau să sigileze depozitul și să se asigure că a fost închis efectiv, nu doar pe hârtie.

De altfel, DNA a anunțat încă de luni că s-a sesizat din oficiu și a deschis două dosare în legătură cu autorizarea stației GPL de la Crevedia. Dosarele au ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL. Unul dintre dosare i-ar viza pe angajații ISU care au făcut controlul la stație în anul 2020, potrivit surselor G4Media.

În plus, procurorii au început să ridice documente de la mai multe instituții: ISU, Primărie, Prefectură, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Registrul Comerțului, potrivit acelorași surse.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a anunţat că va propune în Consiliul Politic Naţional excluderea din partid a primarului din Crevedia, Florin Petre. "Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional, de la sfârşitul săptămânii. Un primar care <<n-a ştiut>> şi căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Marți, primarul din Crevedia, Florin Petre, a făcut declarații stupefiante, în sensul că nu ştia că staţia GPL, unde s-au produs exploziile, mai funcţionează, după ce a fost înştiinţat de către ISU, în urmă cu trei ani, că a fost închisă, iar din punctul lui de vedere vinovat de producerea tragediei de sâmbătă seară este ''patronul firmei''.

Între timp, patru dintre răniții în dubla explozie sunt în continuare în stare critică, unul fiind transferat în Italia, la Milano. Alți 22 de răniți sunt în stare medie sau ușoară și sunt internați în spitale din țară, în timp ce numărul pacienților externați a crescut, miercuri, la 19, arată cel mai recent bilanț transmis de Ministerul Sănătății.

Citit 449 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.