Un al treilea deces, după exploziile de la Crevedia

Un al treilea deces, după exploziile de la Crevedia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că unul dintre pacienţii transferați în Belgia în urma exploziilor de la Crevedia, a fost detubat, respiră spontan şi este conştient, iar, în Austria, un pacient cu o suprafaţă arsă de peste 10% a evoluat foarte bine şi ar putea fi externat săptămâna viitoare. De asemenea, un pacient transferat în Norvegia, pompier, cu o suprafaţă a corpului arsă de peste 25%, respiră spontan, este stabil hemo-dinamic, iar de astăzi începe şedinţele de fizioterapie şi recuperare, relatează News.ro. "Avem în continuare în Bucureşti doi pacienţi foarte grav, unul care are arsură de peste 95% din suprafaţa corpului, la Spitalul Floreasca, celălalt la «Bagdasar-Arseni», un bărbat nepalez cu arsură de peste 90%. Sunt în stare critică amândoi şi cu prognostic rezervat.

În rest, sunt pacienţi cu stare uşoară sau medie, 21 sunt internaţi la Floreasca, «Bagdasar-Arseni» şi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie", a spus ministrul Sănătății, după şedinţa de Guvern.

Alexandru Rafila a precizat că s-au externat deja 20 de pacienţi care pot să urmeze tratament în ambulatoriu şi a adăugat că, din nefericire, bilanţul a ajuns la trei victime.

Pacientul decedat joi era internat la Spitalul Floreasca din Capitală, avea 63 de ani şi era civil, nu unul dintre pompierii care au intervenit la locul deflagraţiei. Potrivit unor surse medicale, acesta a fost rănit în timpul primei explozii care s-a produs la staţia GPL.

Citit 377 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2023 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.