Vizită la pompierii răniți și întrevedere cu președintele Consiliului European

Vizită la pompierii răniți și întrevedere cu președintele Consiliului European
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu s-a deplasat vineri la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, unde i-a vizitat pe doi dintre pompierii răniţi în urma exploziilor de la Crevedia. Vizita sa a avut loc în contextul deplasării la Bruxelles, în perioada 31 august - 1 septembrie, unde are întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

Şeful executivului a asigurat familiile răniţilor că pompierii vor beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale, iar familiile lor vor avea parte de susţinere, inclusiv financiară, pentru a le fi alături pe perioada tratamentului. "M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noştri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat şi urmează să iasă de la secţia ATI. Am vorbit cu el şi l-am îmbărbătat să treacă cu bine peste această tragedie. Aşteptăm veşti bune şi despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soţia lui, am încurajat-o şi am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noştri răniţi şi îi aşteptăm cu bine acasă", a afirmat prim-ministrul.

Ciolacu a discutat cu medicii şi conducerea Spitalului Militar "Regina Astrid", care depun eforturi pentru îngrijirea celor doi pompieri, în condițiile în care 12 pacienţi cu arsuri grave pe o suprafaţă corporală cuprinsă între 10 şi 80% sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării.

Ulterior, premierul român a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a reconfirmat susţinerea sa pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. "Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai ţării noastre şi i-am mulţumit pentru suportul constant, ferm şi plin de energie. Am căzut de acord că o decizie legitimă în favoarea României reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului. Preşedintele Charles Michel a mulţumit României şi pentru sprijinul puternic oferit de ţara noastră Ucrainei şi Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că şi Europa va demonstra, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că solidaritatea europeană există şi în realitate, nu doar în declaraţiile oficiale", a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Acesta urma să se mai întâlnească, pe parcursul zilei de vineri, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, şi cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Citit 523 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.