Mobilizare slabă pe drumul de la pod către Jijila
Foto: RaducuPDrum

Mobilizare slabă pe drumul de la pod către Jijila
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Brăila a fost deschisă în luna iulie, dar întreg proiectul nu este încă gata. O parte din drumuri nu sunt finalizate, lucrările continuă, dar mobilizarea constructorului italian WeBuild este "slabă", recunoaște Compania de Drumuri (CNAIR), care spune că sunt șanse mici ca termenul de finalizare a drumului de legătură până la Jijila să fie respectat, adică finalul anului 2023. Mai exact, "stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură a ajuns la 85%, dar mobilizarea în șantier este slabă și sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de antreprenor", spune CNAIR.

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România, a fost inaugurat în data de 6 iulie. Circulația a fost deschisă, deși lucrările încă nu sunt complet finalizate, iar drumul principal de legătură cu malul din județul Tulcea nu va fi gata decât abia la final de an, cel puțin așa spera CNAIR.

Dincolo de lucrările la podul propriu-zis și de demontare a macaralelor, constructorul mai are de finalizat și două bucăți din drumurile din proiect. În primul rând, este vorba despre acest drum de legătură până în comuna tulceană Jijila - care a rămas nefinalizat - cu o lungime de circa 11 kilometri și care va avea o bandă pe sens. În afară de acesta, mai există și un alt tronson care trebuie finalizat - o porțiune de circa un kilometru pe malul brăilean, practic un drum care traversează cu un pasaj calea ferată și ajunge, ulterior, până în Centura Brăilei, precizează hotnews.ro.

Citit 875 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.