Alertă! Explozie la bordul unei nave în Marea Neagră, în apropiere de Sulina

Alertă! Explozie la bordul unei nave în Marea Neagră, în apropiere de Sulina
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O explozie a avut loc, miercuri dimineaţa, pe o navă care se afla în Marea Neagră, în apropiere de zona Sulina, comandantul vasului sub pavilion Togo luând măsura abandonării acestuia.

Căpitanul şef al Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat că, la solicitarea comandantului vasului, toţi cei 12 membri ai echipajului au fost aduşi în Portul Sulina în condiţii de siguranţă şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical.

"Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei. Căpitănia Portului Tulcea a început ancheta pentru stabilirea cauzelor naufragiului. Dacă explozia a fost din cauza unei mine rămâne să stabilească Ministerul Apărării", a precizat Dan Ichim.

La operaţiunea de salvare a echipajului navei comerciale au participat şi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă cu mijloace specializate şi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că miercuri dimineaţă au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea echipajului unei nave.

„La ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgenţă “MAYDAY” transmis ide către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanşat o operaţiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia. La acţiunea de salvare au participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă şi o navă specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toţi membrii de echipaj au fost aduşi în siguranţă în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române spun că nava sub pavilion Togo transporta ciment, iar acum este ancorată şi se încearcă salvarea acesteia, fără ca navigaţia pe braţul Sulina să fie afectată. Conform acestora, la ora 6.50 echipajul a raportat o explozie la compartimentul maşină şi a solicitat abandonul navei, dar cauzele exacte vor fi stabilite în cursul anchetei. O variantă ar fi și lovirea unei mine marine.

Echipajul, format din 12 persoane, a fost preluat şi adus în port, urmând să fie evaluat din punct de vedere medical.

Citit 917 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.