Traficant de Oxicodonă și Fentanil, prins în flagrant de mascați

Traficant de Oxicodonă și Fentanil, prins în flagrant de mascați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, joi, trei percheziţii în Bucureşti, în cadrul operaţiunii "Himera", într-un dosar de trafic de droguri în care un bărbat este suspectat că a vândut Fentanil, Oxicodonă, fiole de morfină şi comprimate de codeină, informează News.ro. Bărbatul a fost prins în flagrant având la el zeci de cutii cu comprimate care conţin Fentanil, considerat unul dintre cele mai periculoase droguri de mare risc de pe piață.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2022-2023, bănuitul, angajat al unui operator economic de profil, ar fi comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate care conţin ca substanţă activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conţin ca substanţă activă Fentanil şi comprimate de codeină.

"Precizăm că Fentanilul şi Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piaţă, având în mod frecvent efect letal. Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale şi gestionării durerilor în cazul intervenţiilor chirurgicale, fiind eliberat doar în baza prescripţiei medicale. S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanilul este de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina", a transmis IGPR.

Potrivit datelor publicate pe site-ul agenţiei americane Drug Enforcement Administration (DEA) şi citate de Poliţia Română, "este atât de puternic şi de mortal încât chiar şi un microgram poate ucide un om".

Citit 780 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 17:02

1 comentariu

  • postat de Ion
    Joi, 21 Septembrie 2023 18:32
    5.13.168.***
    Pai codeina imi dadeau parintii cand tuseam, am luat si la Covid... Inseamna ca ma drogau? Oxicodona se gaseste prin farmacii-- fara probleme - asta nu inseamna ca farmaciile fac trafic de droguri???
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.