Curtea de Conturi, sesizată cu privire la folosirea Fondului de rezervă

Curtea de Conturi, sesizată cu privire la folosirea Fondului de rezervă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Partidul REPER va solicita Curţii de Conturi să verifice maniera prin care Secretariatul General al Guvernului foloseşte Fondul de rezervă, a anunţat luni europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului REPER.

"Partidul REPER cere obligatoriu rectificare fiscală.

Este de neimaginat, într-un proces legat de o guvernanţă normală şi transparentă pentru cetăţeni, să eviţi rectificarea fiscală făcând manevre «alba-neagra» cu banii românilor prin Fondul de rezervă. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Practic, asistăm la o situaţie în care Guvernul foloseşte discreţionar banii publici, nu trece prin rectificare, unde s-ar vedea clar falimentul finanţelor publice din România, rectificarea n-ar avea cum să fie decât negativă - a recunoscut-o şi ministrul Finanţelor Publice. |

Nu s-a mai întâmplat, nu există aşa ceva la nivel european, lumea este siderată de practicile pe care Guvernul Ciolacu le face. Partidul REPER va solicita Curţii de Conturi să verifice maniera prin care Secretariatul General foloseşte Fondul de rezervă. Există clar atribuţii de verificare şi acest lucru trebuie să se întâmple imediat, vom avea discuţii cu Curtea de Conturi", a declarat eurodeputatul, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

În acelaşi timp, a amintit el, va exista o reacţie a Consiliului fiscal săptămâna aceasta, care va arăta "lipsa de profesionalism şi de transparenţă a Guvernului".

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2023 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.