Trei pacienţi morţi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Trei pacienţi morţi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a demarat, în noaptea de miercuri spre joi, controale la Mănăstirea Floreşti şi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni - unde trei pacienţi au murit şi alţi 29 au fost internaţi în spital - verificările arătând că aproximativ 170 de porţii de ciorbă şi peşte pangasius cu legume au fost trimise de la mănăstire la spital. Mănăstirea a fost amendată pentru că nu avea dreptul să presteze activităţi de catering.

"Noi ne-am autosesizat, instituţia a trimis două echipe: una la Mănăstirea Floreşti şi o alta la Spitalul de Neuropsihiatrie din Murgeni. Investigaţiile noastre s-au finalizat spre dimineaţă, au fost luate măsurile legale, s-au recoltat probe care au ajuns la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică din Bucureşti, aşteptăm rezultatul investigaţiilor. Se bănuieşte că peştele ar putea fi cauza. În ziua de marţi, Mănăstirea Floreşti a dus 170 de porţii de ciorbă din peşte cu perişoare din peşte şi respectiv peşte prăjit cu legume, pangasius", a declarat joi, pentru news.ro, directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu.

Potrivit acestuia, peştele a fost cumpărat cu factură fiscală de la un depozit din Bârlad. Controalele vor fi extinse şi la acest depozit. "Sigur că vom merge mai departe cu investigaţiile cu privire la sortimentul de peşte", a precizat directorul DSVSA Vaslui.

Întrebat dacă autorităţile au aflat deja dacă din lotul de peşte care a fost vândut din depozitul din Bârlad şi din care au fost preparate alimentele trimise către spital au fost puse în vânzare cantităţi şi pe piaţa din Vaslui, Nelu Munteanu a răspuns: "Vom afla în urma anchetei pe care o vom face la depozit, ce pot să spun este că nu am mai avut nicio semnalare privind îmbolnăviri în rândul eventualilor consumatori finali".

În ceea ce priveşte cantina spitalului, oficialul DSVSA a precizat că aceasta are autorizaţie sanitar-veterinară, au fost controale în trecut acolo şi din punctul de vedere al igienei nu au fost semnalate probleme.

Mănăstirea Floreşti a fost amendată pe motiv că nu era autorizată din punct sanitar-veterinar pentru activităţi de cantină-catering. Amenda a fost aplicată în baza Hotărârii de Guvern 984, care prevede că sancţiunile în astfel de situaţii sunt cuprinse între 40.000 şi 50.000 de lei.

La Spitalul din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane.

Citit 573 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.