Un contribuabil a cerut în avans ajutorul de înmormântare

Un contribuabil a cerut în avans ajutorul de înmormântare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un vasluian din satul Băcești a reușit să șocheze administrația locală, după ce a solicitat în avans ajutorul de înmormântare. Motivația cetățeanului a fost una foarte simplă: „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau acum, cât trăiesc. Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”.

Primarul Horațiu Cărăușu a fost luat prin surprindere de cererea bărbatului. La început a crezut că e o glumă, dar, atunci când acesta a început să ridice tonul, s-a văzut nevoit să sune la Curtea de Conturi, pentru a verifica dacă acest lucru este posibil. Cei de acolo i-au interzis categoric primarului să facă așa ceva, însă, amuzat de cererea neobișnuită, funcționarul în cauză i-a spus primarului că o să-și facă un caiețel cu astfel de cereri, pentru că nu e singura. La o altă primărie s-a cerut un avans pentru trusou, chiar dacă mămica încă nu născuse.

Dacă persoana decedată a fost asigurată sau a avut pensie, ajutorul de înmormântare se acordă de Casa de Pensii, în cuantum de 6.785 de lei. În cazul persoanelor decedate care nu au avut venituri sau care au beneficiat de ajutor social, Primăria acordă un astfel de ajutor de înmormântare, a cărui valoare este stabilită pe plan local.

Citit 2343 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.