Salarizarea din APIA va fi egalizată din ianuarie

Salarizarea din APIA va fi egalizată din ianuarie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Salarizarea pentru angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va fi egalizată începând cu luna ianuarie 2024, a informat, miercuri, Blocul Naţional Sindical (BNS). "După o săptămână de proteste ale Sindicatului Naţional APIA, parte a Federaţiei Agrostar afiliată la BNS, dar şi în urma negocierilor purtate de către reprezentanţii sindicali din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Ionuţ Barbu, au acceptat revendicarea acestora de egalizare a salarizării pentru angajaţii APIA, începând cu luna ianuarie 2024", a transmis BNS.

Agerpres notează că angajaţii APIA au declanşat proteste săptămâna trecută, nemulţumiţi de situaţia salarială. Funcţionarii au acuzat faptul că, deşi sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile acestora au rămas la nivelul anului 2015.

Mai mult decât atât, aceştia consideră că se află într-o situaţie de discriminare, APIA fiind singura agenţie din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale care se află pe grila teritorială, a arătat recent Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA.

Citit 1035 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.