Federaţia Părinţilor critică „indolenţa” autorităţilor privind siguranţa elevilor

Federaţia Părinţilor critică „indolenţa” autorităţilor privind siguranţa elevilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Federaţia Părinţilor şi Aparţinătorilor Legali (FEPAL) le recomandă părinţilor, în special în cazurile în care copiii lor învaţă în clădiri vechi, să ceară conducerilor şcolilor sau primăriilor date privind siguranţa acestora din punct de vedere al riscului seismic, reabilitări şi avize ISU, informează News.ro. Reprezentanţii federaţiei critică „indolenţa repetată şi lipsa de interes” a autorităţilor privind siguranţa elevilor şi cer demisia ministrului Educaţiei, „din cauza incapacităţii de a asigura spaţii sigure pentru elevi”.

Demersul FEPAL vine după ce un elev cazat în internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc a murit, iar alte trei eleve au fost rănite, în urma prăbușirii unei părți a clădirii.

Federaţia le-a oferit sfaturi părinţilor, mai ales în cazurile în care copiii lor învaţă în şcoli găzduite în clădiri istorice, vechi. „Proprietarii spaţiilor sunt, de regulă, unităţile administrativ-teritoriale. Astfel, la înscrierea copilului la unitatea de învăţământ, solicitaţi fie la conducerea şcolilor, fie la departamentele responsabile din primărie, dovezi ale siguranţei spaţiilor din punct de vedere seismic, dar şi informaţii despre starea generală a clădirii: anul construirii, ultima reabilitare a structurii de rezistenţă, alte informaţii legate de structura de rezistenţă”, au arătat reprezentanţii acesteia.

"Cereţi public informaţii cu privire la starea clădirii. Faceţi grupuri de presiune ale părinţilor în şcoli! Doar împreună putem să luptăm cu faţa hidoasă a statului care ne omoară copiii!", au mai arătat reprezentanții FEPAL.

Citit 871 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.