USR cere deblocarea în Parlament a proiectului de lege „Stop Petarde!”

USR cere deblocarea în Parlament a proiectului de lege „Stop Petarde!”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

USR a cerut, miercuri, ca proiectul de lege „Stop petarde!” să fie deblocat în Parlament şi adoptat de urgenţă, în contextul în care zeci de copii şi adulţi au ajuns şi la final de an 2023 la spital, din cauza rănilor provocate de petarde, informează news.ro.

”Zeci de copii şi adulţi au ajuns şi la final de an 2023 la spital, din cauza rănilor provocate de petarde. În cazul unora, din păcate, nu vorbim doar despre răni care necesită tratament pe moment, ci de urmări pe viaţă. Soluţia pentru a preîntâmpina astfel de accidente este proiectul „Stop petarde!”, blocat în Parlament de peste un an de PSD. USR a iniţiat o petiţie pentru a convinge actuala majoritate parlamentară că trebuie să acorde atenţie şi acestui subiect, petiţie care a fost semnată, în doar câteva zile, de aproape 10.000 de persoane”, anunţă formaţiunea.

USR precizează că proiectul „Stop petarde!”, iniţiat de deputatul USR de Cluj Radu Molnar încă din aprilie 2022, trebuie să fie adoptat de urgenţă, pentru ca accidente precum cele petrecute şi în aceste ultime zile să fie prevenite, iar la Revelionul următor să nu mai fie umplute camerele de gardă cu adulţi şi copii afectaţi de explozia materialelor pirotehnice.

Iniţiativa legislativă interzice deţinerea de materiale pirotehnice de tipul petardelor de către persoanele fizice. Totodată, ea oferă pârghii poliţiei pentru a lua măsuri atât în ceea ce priveşte antreprenorii care importă petarde şi artificii, cât şi în cazul pieţei negre, al celor care le comercializează direct pe stradă.

Citit 487 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.