Fermierii și transportatorii continuă protestele

Fermierii și transportatorii continuă protestele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fermierii şi transportatorii protestatari doresc să participe activ la discuţiile cu reprezentanţii Guvernului pentru rezolvarea problemelor semnalate şi spun că nu vor pleca din stradă până când nu se vor găsi soluţii concrete şi imediate, relatează Agerpres.

"Apreciem eforturile Guvernului de a iniţia dialogul social tripartit între angajatori, organizaţii patronale şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale. În acest sens, manifestăm dorinţa de a participa activ la aceste discuţii, subliniind că fermierii şi transportatorii prezenţi în stradă în această a şaptea zi de protest spontan doresc să fie parte integrantă a procesului de rezolvare a problemelor semnalate Guvernului şi autorităţilor. Este important de subliniat că, în calitate de fermieri şi transportatori, nu ne aflăm aici pentru a negocia, ci pentru a obţine soluţii şi rezolvări la problemele cu care ne confruntăm. Refuzăm ideea că aceste acţiuni ar putea fi interpretate drept negocieri, ele sunt un demers ferm în vederea găsirii unor soluţii concrete şi imediate", a declarat, la Afumaţi, fermierul Ionuţ Cercel, transmite Antena 3.

Acesta a precizat că protestele vor continua până când vor vedea primul act normativ pentru găsirea unor soluţii aplicabile, pentru rezolvarea a cât mai multor probleme semnalate. "Reiterăm mulţumirile noastre pentru deschiderea dialogului. Ne exprimăm speranţa că discuţiile vor conduce la măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă ale fermierilor şi transportatorilor din România. Vom continua protestele în mod paşnic şi civilizat, dezicându-ne de orice act de vandalism şi încălcare a legii. Vom continua până când vom vedea primul act normativ pentru găsirea unor soluţii aplicabile, pentru rezolvarea a cât mai multor probleme semnalate, soluţii pe care nu dorim să le vedem cu impact negativ din punct de vedere economic şi social", a mai spus Cercel, care a citit un comunicat "semnat în mod simbolic «fermierii şi transportatorii protestatari»".

​Zece lideri de organizații profesionale de fermieri au semnat, luni seară, un acord cu ministrul Agriculturii, cu 13 măsuri menite să pună capăt protestelor, dar nu se știe câți membri au încetat protestul, fiind vorba de decizii individuale, comentează HotNews. Pe de altă parte, la proteste sunt și fermieri independenți, neafiliați unor asociații sau alții care au avut un trecut politic care spun că vor continua până când vor vedea primul act normativ cu soluții aplicabile.

Reprezentantul fermierilor din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC), Marius Micu, a anunţat, luni seară, că "probabil va fi decisă suspendarea oricărei iniţiative de proteste", deoarece a fost găsit un acord privind solicitările fermierilor. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus, în aceeași conferință de presă, că "aşteaptă ca toţi fermierii să meargă acasă", iar procesul-verbal pe care l-a încheiat cu reprezentanţii fermierilor va fi asumat şi respectat de el.

Cu toate acestea, fermierii au continuat marți protestele în mai multe zone din România.

Citit 558 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.