Lista PSD-PNL pentru europarlamentare, depusă la Biroul Electoral. Dan Nica, pe locul 15

Lista PSD-PNL pentru europarlamentare, depusă la Biroul Electoral. Dan Nica, pe locul 15
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor au fost depuse, vineri, la Biroul Electoral Central de către liderii celor două partide.

Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, s-au deplasat împreună către BEC, pornind de la noul sediu al alianţei din Şoseaua Kiseleff 57, care a fost, în trecut, sediul USL şi, apoi, al ALDE. Ei au fost însoţiţi de alţi membri ai conducerilor celor două partide şi europarlamentari.

În 26 martie, BEC a admis protocolul de constituire a Alianţei electorale PSD-PNL. Mihai Tudose şi Rareş Bogdan, coordonatorii campaniei Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, sunt şi primii pe lista comună de candidaţi.

Social-democratul Mihai Tudose a afirmat, vineri, că lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuie să fie oglinda activităţii guvernamentale, unde "lucrurile funcţionează de doi ani", în timp ce liberalul Rareş Bogdan a susţinut că această listă cuprinde oameni "extrem de buni" care se vor bate pentru "o Românie cu capul sus".

"Eu sunt foarte încrezător în bunul-simţ al românilor, în faptul că vor înţelege ce înseamnă votul util pentru România. Este o construcţie amplă, noi sperăm să funcţioneze foarte mulţi ani şi această echipă mixtă între cele două partide democratice importante din România să fie oglinda activităţii guvernamentale, unde lucrurile funcţionează de aproape doi ani, spre trei ani de acum, în aşa măsură încât tot ce înseamnă program guvernamental să-şi regăsească susţinerea în activitatea acestei echipe de la Parlament, iar deciziile importante la nivel de Uniunea Europeană, de Comisie, de Consiliu să poată fi influenţate şi adaptate la realitatea necesităţilor româneşti", a declarat Tudose, după ce liderii Alianţei PSD-PNL au depus la Biroul Electoral Central listele comune de candidaţi la europarlamentare.

Potrivit lui Rareş Bogdan, "Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa".

"Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii '30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul", a afirmat Rareş Bogdan.

"Sunt absolut convins că lista comună va putea la Strasbourg şi Bruxelles să negocieze poziţii-cheie pentru România, să conteze şi fiecare vot care va fi de aici înainte pentru orice rezoluţie, pentru orice directivă, pentru orice propunere să fie negociată exclusiv cu ajutorul românilor prezenţi acolo pe lista comună PNL-PSD, care să asigure acea majoritate necesară", a completat liberalul.

Dan Nica, locul 15 pe lista de candidați PSD - PNL

Pe lista candidaţilor PSD-PNL la alegerile europarlamentare 2024 se regăsește și gălățeanul Dan Nica, potrivit datelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central. El ar putea să câștige al treilea mandat de europarlamentar, dat fiind faptul că, pe lista finală aprobată de cele două partide și depusă la BEC, se află pe locul 15, iar PSD și PNL mizează pe adjudecarea a cel puțin 19 – 20 de mandate.

Citit 988 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 21:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro