Salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012

Salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, după vizita din aprilie a FMI, dacă nu vor exista "derapaje mari" în Europa şi în România în privinţa creşterii economice, potrivit deciziei luate, luni, de membrii coaliţiei de guvernare.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat că posibilitatea majorării salariilor şi pensiilor în primul semestru al anului viitor va fi inclusă expres în proiectul bugetului de stat pentru anul 2012 şi în scrisoarea de intenţie către FMI.

"În bugetul de stat va fi trecută, textual, această posibilitate, pentru că, dacă nu treci în bugetul de stat, ai o problemă", a spus el, adăugând că acest aspect a fost discutat şi negociat cu Fondul Monetar Internaţional.

Senatorul a spus că salariile ar putea fi majorate în perioada mai - iunie, pentru a se compensa parţial sau total reducerile salariale decise anterior de Executiv. El a menţionat că, în funcţie de situaţia economică, salariile bugetarilor vor reveni sau nu la nivelul avut anterior şi că membrii coaliţie nu au stabilit procentul de majorare.

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2011 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.