Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,9 mld.lei

Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,9 mld.lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profitul net al Grupului Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,921 miliarde lei (694,5 milioane euro), iar vânzările au avansat cu 23 la sută, la 16,224 miliarde lei (3,857 miliarde euro), datorită preţului favorabil al ţiţeiului şi optimizării activităţii operaţionale.

Rezultatele sunt neauditate şi prezintă rezultatele consolidate ale Grupului Petrom, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS).

Profitul operaţional calculat înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a urcat în primele nouă luni cu 87%, la 3,754 miliarde lei (892,6 milioane euro), de la 2,012 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

În trimestrul al treilea, grupul a obţinut un profit de 1,1 miliarde de lei, de la pierderi de 116 milioane lei în perioada de referinţă din anul precedent, iar vânzările au crescut cu 23,6%, la 5,9 miliarde lei, de la 4,8 miliarde de lei în perioada iulie-septembrie din 2010.

"În al treilea trimestru am continuat să beneficiem de mediul favorabil al preţului la ţiţei precum şi de efectele pozitive ale programelor de management strict al costurilor şi de îmbunătăţirea performanţei operaţionale. Producţia totală de hidrocarburi a Grupului a crescut uşor faţă de trimestrul trei al anului trecut. Reluarea creşterii în mai multe sectoare economice din România a impulsionat vânzările noastre de carburanţi şi gaze. Cu toate acestea, preţul ridicat al ţiţeiului a afectat, în continuare, marjele din segmentul vânzărilor cu amănuntul, în special, dar şi marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru ţitei", a declarat într-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Preţul ţiţeiului Ural a fost cu 45% mai mare în primele nouă luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Petrom se va concentra în continuare pe centrala Brazi, care ar putea să fie disponibilă pentru începerea operării comerciale spre sfarşitul trimestrului patru, potrivit Marianei Gheorghe.

Citit 897 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.