Şerban Mihăilescu, alias Miky Şpagă, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Şerban Mihăilescu, alias Miky Şpagă, condamnat la un an de închisoare cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instanţa supremă l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Şerban Mihăilescu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu primirea mai multor arme de vânătoare de la fostul său consilier Fănel Păvălache.

Astfel, Mihăilescu a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi un an de detenţie cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aplicându-se în final pedeapsa de un an cu suspendare. Sentinţa poate fi atacă cu recurs la Completul de cinci judecători.

Totodată, Şerban Mihăilescu trebuie să plătească 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar cele şapte arme vor rămâne în custodia statului.

La ultimul termen de judecată, din 9 decembrie, instanţa supremă a audiat doi martori, a citit declaraţiile mai multor martori care nu s-au prezentat pe parcursul procesului, după care a ascultat pledoariile finale ale acuzării şi ale apărării.

Procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme aplicarea unei pedepse privative de libertate în raport de calitatea lui Şerban Mihăilescu de la acea vreme, modalitatea faptei comise, suma relativ mare de bani dată pe arme, precum şi "atitudinea de tergiversare şi zădărnicirea aflării adevărului".

Şerban Mihăilescu a spus că este nevinovat, arătând că "toată tevatura a pornit în 2005, după pierderea alegerilor de către PSD".

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.