Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit căreia românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă trebuie să o achite. Anunţul privind semnarea decretului de promulgare a acestei legi a fost transmis de Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat.
Taxa de poluare auto a fost adoptată, în 15 decembrie, de Camera Deputaţilor, care a fost forul decizional în cazul acestui proiect, astfel că, odată promulgată, legea va intra în vigoare, iar românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă trebuie să o achite.
"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinţa de joi şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României", se arăta într-un comunicat din 15 decembrie al ministerului.
Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu până la 25 la sută faţă de variantele anterioare, astfel că cei care au plătit-o în vechea formă pot cere rambursarea diferenţei.
Pe de altă parte, noua lege încearcă să aplice principiul "poluatorul plăteşte", astfel că noua taxă de poluare "va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă".

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

  • postat de SINGUR Vineri, 06 Ianuarie 2012 16:01 Link la comentariu
    0
    0

    AS VREA SA STIU DE CE SA PLATIM TAXA DE POLUARE PENTRU MASINILE PRODUSE IN TARA INAINTE DE 2007, NOI UNICII PROPRIETARI...AI MASILNILOR AUTOHTONE??????? EU UNA NU PREA CIRCUL CU MASINA, STA IN PARCARE DE 6 LUNI, DE UNDE BANI DE BENZINA(SUNT UN BUGETAR AMARAT LA CARE D-L BOC A "AJUSTAT" SALARIU IN FUNXTIE DE CHELTUIELILE BUGETARE ALE CLIENTELEI SALE POLITICE.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.