Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Compania americanã ExxonMobil şi OMV Petrom (SNP) au început forajul de explorare în Marea Neagră, operaţiunile având o durată estimată de aproximativ 90 de zile, a anunţat luni compania controlată de grupul austriac OMV.
Domino-1 este prima sondă de explorare în ape de mare adâncime din sectorul românesc al Mării Negre. Situată la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri, sonda va fi forată cu tehnologie de ultimă generaţie, potrivit unui comunicat al Petrom transmis luni Bursei.
Exxon Mobil lucrează printr-o filială a companiei, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EEPRL).
"Împreună cu partenerul nostru, ExxonMobil, dezvoltăm un proiect unic pentru România. Explorarea în ape de mare adâncime implică riscuri investiţionale mari şi necesită investiţii de mai multe sute de milioane de dolari, dar un eventual succes ar schimba fundamental perspectivele sectorului energetic românesc", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.
Forajul va fi executat de către vasul Deepwater Champion, care a sosit recent în apele româneşti după finalizarea unui programul offshore din Turcia.
"Apreciem eforturile depuse de autorităţile române pentru a sprijini progresul lucrărilor de explorare în Marea Neagră", a declarat în comunicat Ian Fischer, director general al EEPRL.
Fischer a declarat în luna august că etapa de dezvoltare şi producţie a perimetrului petrolier Neptun din Marea Neagră ar putea înregistra costuri între 3 şi 10 miliarde dolari, dacă faza de explorare se va încheia cu succes.
Perioada în care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare în perimetrul Neptun din bazinul Mării Negre a fost prelungită la finele lunii iulie, de către Guvern, cu cinci ani.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Renegatul Joi, 12 Ianuarie 2012 03:50 Link la comentariu
  0
  0

  Deci partenerul vine cu tot echipamentul de ultima generatie si se dezvolta un proiect Unic pentru Romania, sanchi...
  Cred ca proiectul unic ar fi ca noi sa avem parte de vreo 10% din tot, iar romanul de rand sa nu vada nimic...pun pariu cu tot guvernul romanicii ca benzina la pompa nu o sa fie la jumatate din pretul existent, iar poporul nu va simti rezultatul acestui PROIECT UNIC...nu mai aburiti poporul...faceti-va treaba, luati-va banii si lasati-ne. Ce-as rade sa intre si rusii pe fir sa va strice planurile cu cel proiect, sa planteze si ei vreo 20 de platforme un pic mai incolo, in apele lor teritoriale si sa extrageti degete mijlocii orientate in sus...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.