Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Inflaţia anuală (decembrie la decembrie) a coborât în 2011 la 3,14 la sută, nivelul minim al ultimilor 20 de ani, în principal ca efect al stagnării preţurilor alimentare, după ce în decembrie preţurile de consum au urcat cu 0,23%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.
Inflaţia medie anuală, calculată pe bază de IPC şi IAPC, s-a plasat la 5,8%, adică peste nivelul din 2009, întrucât perioada de referinţă a cuprins prima jumătate din 2010, înainte de majorarea TVA de la 19% la 24%.
Pe întreg anul trecut, mărfurile alimentare au avut pe medie scumpiri de sub un punct procentual (0,95%), în timp ce preţurile la mărfurile nealimentare şi servicii au crescut cu 4,45% şi 4,23%.
În structură, însă, unele mărfuri alimentare au avut scumpiri semnificative, chiar la produse de bază, cum ar fi zahărul (+18,65%) sau ouăle (+15,37%).
Tarifele la energia termică au adus cele importante scumpiri de anul trecut, fiind mai mari în medie cu 24,8% faţă de decembrie 2010, urmate de biletele CFR, al căror preţ s-a scumpit cu 19,68%.

Citit 663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.