Iliescu: Demisia Guvernului, un prim pas realist. E nevoie de guvern tehnocrat şi anticipate

Iliescu: Demisia Guvernului, un prim pas realist. E nevoie de guvern tehnocrat şi anticipate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că demisia Guvernului Boc este un prim pas realist, însă el trebuie urmat de formarea unui guvern tehnocrat, care să pregătescă alegeri anticipate.

Iliescu a afirmat că decizia premierului Emil Boc de a depune mandatul Guvernului este "o rezultantă a întregii evoluţii din ultima vreme".

"Este un prim pas realist, de înţelegere a unei cerinţe clare care a venit insistent în ultima vreme, inclusiv la manifestaţiile din Piaţa Universităţii. Însă, de fapt, cerinţa cea mai subliniată a fost demisia chiar a preşedintelui Traian Băsescu", a spus el.

Iliescu a spus că soluţia politică este cea solicitată de opoziţie, formarea unui Cabinet de tehnicieni care să pregătească şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că eventuala formare a unui Guvern politic al coaliţiei de guvernare, chiar şi condus de un tehnocrat, care să funcţioneze până în noiembrie, ar fi doar "o perdea" care va acutiza şi mai mult tensiunile sociale şi politice.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile privind demisia sa din funcţie.

Citit 932 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2012 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.