Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum a decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50 la sută plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.
"În faţa deciziei Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, am convingerea că este mai puţin important punctul meu de vedere, astfel că am promulgat această lege şi cred că în felul acesta am închis unul din subiectele fierbinţi de dezbatere", a spus el.
El a precizat că unul dintre motivele pentru care a luat această decizie este că, "spre deosebire de alţii", el pune interesul naţional în faţa intereselor personale.
"România este într-o situaţie extrem de dificilă, adusă de iresponsabilitatea unor oameni disperaţi că pierd scaunul şi puterea", a spus preşedintele interimar.
Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Citit 614 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.