Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la RRA că este "mai probabil" ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie amânată din nou, după ce unele ţări membre vor folosi ca pretext evenimentele din ţară.
"În acest moment este foarte de presupus că pretextul acesta (al derapajelor privind statul de drept - n.r.) va fi folosit în continuare de către cei care s-au împotrivit şi înainte - şi sentimentul meu este că nu doar Olanda, Olanda o făcea la vedere - pentru a amâna intrarea României în Schengen. Da, din păcate, e mai probabil să nu reuşim această intrare în Schengen, dar asta nu are nicio legătură în fond cu evenimentele politice din România", a spus Antonescu.
El a menţionat că şi până în prezent refuzul acceptării României în Schengen a ţinut de condiţionări politice, şi nu de obligaţiile pe care România le-a îndeplinit.

Citit 790 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2012 18:01

4 comentarii

 • postat de victor Miercuri, 18 Iulie 2012 12:22 Link la comentariu
  0
  0

  IC-ule,parca erai mai realist,cu capul pe umeri;dar vad ca te-au "domesticit"basistii.Restul se deduce.
  Oricum,prezinta-te la vot,dupa o analiza a faptelor celor de care te plangi si alege viitorul cu acesti tineri care ,cred,ca fra Base si camarila lui,vor reaseza tara unde-i este locul,iar viata va intrain normal.
  Alfar si simona sriu de dragul de a-si vedea numele printre comentatori.Si,banuiesc,pentru bani pedelisti.
  Mai vorbim dupa 29 iulie ac.

  Raportează
 • postat de IC Miercuri, 18 Iulie 2012 05:04 Link la comentariu
  0
  0

  Domnul in cauza si aliatii partidului dumnealui au tras la greu ca Europa sa ne traga pe dreapta.Pana la urma romanii se vor lamuri ce le poate pielea actualilor guvernanti , s-ar putea sa fie dureroasa aceasta trezire iar in cursul anului viitor sa fim multumiti daca primim pensii si salarii din trei in trei luni.Fara UE suntem definitiv condamnati ,dar cine sa inteleaga ? Pacat ca nu ne putem alege tara in care ne nastem.........Pe plaiurile mioritice orice speranta este sortita sa moara ,o ajuta un Iliecu, Basescu ,Antonescu,Ponta si toti cei care sunt grupati in clasa politica .O solutie ar fi sa-i asvarlim de unde s-au cocotat ,dar cine sa o faca ? Alegatorii romani care voteaza ,incepand cu acea blestemata duminica a orbului din 1990 ,numai cu cine nu trebuie ?

  Raportează
 • postat de Simone Miercuri, 18 Iulie 2012 01:02 Link la comentariu
  0
  0

  Un extras detaliat, de la Parlamentul European, in special ptr Dl Crin A, care considera ca "posibila" amanare a intrarii Romaniei in spatiul Schengen, dar si amanarea incetarii monitorizarii Romaniei pe teme de justitie si anularea fondurilor europene catre Romania, nu sunt legate de evenimentele recente din tara..pacat, mare pacat, cred ca romanii merita mult mai mult decat clasa asta politica!

  "And yet sanctions are being considered, including the option of suspending Romania's voting rights. Court cases at the European Court of Justice and the suspension of EU funds are also on the table.

  But the most likely outcome is a continued monitoring of Romania's justice system and the indefinite postponement of its membership to the border-free Schengen area.

  Romania and Bulgaria had hoped to be rid of the extra monitoring of their judicial systems and join the passport free zone this year.

  But a report to be published on Wednesday by the EU commission is unlikely to recommend either move. In addition, the political infighting in Bucharest has raised concerns in Brussels and Germany that institutions such as the constitutional court as well as the ombudsman and the official journal are being politicised as they were during the Communist regime.

  German Chancellor Angela Merkel last week summoned the Romanian ambassador in Berlin and told him her "great concern about the political developments in Romania," a press statement of the chancellery reads.'

  http://euobserver.com/843/116977

  Raportează
 • postat de alfar Marți, 17 Iulie 2012 21:43 Link la comentariu
  0
  0

  mincinosilor, in schengen nu o sa fim niciodata. de ce? din cauza politicienilor ce au facut din aceasta tara un paradis de inselaciune fiscala si de coruptie dusa la nivel de conducere a tarii. iarasi se revine la " nu ne vindem tara" si " strainii ne vor raul si mint." sinteti niste idioti, ce draq sa mai vinzi si ce rau ne vor strainii. am devenit povara UE, saracia e cumplita in romania, preturi din UE la salarii africane si voi faceti teoria neaderarii la schengen? la nivelul euro si dolar facturile, accizele si preturile vor devenii cumplite. sa vadeti la iarna cind salarii de 200-250 euro nu vor acoperii nici facturile la incalzire, curent, apa. atunci sa va ginditi la smecherii ce se joaca la televizor cu soarta unui neam. CEL MAI MARE DUSMAN AL ROMANULUI ESTE POLITICIANUL ROMAN. asta din cauza faptului ca romanul e si cel mai prost, needucat , credul, nesimtit, "smecher,", mirlan, etc din toate natiile. altfel nu se explica de ce saracia e cea care a pus gheara pe oamenii de rind si bogatia si opulenta e la politicieni, afaceristi evazionisti, si oameni ce au o semnatura grea .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.