UPDATE Crin Antonescu: Voi respecta decizia CC! Este nedreaptă pentru că ignoră votul românilor

UPDATE Crin Antonescu: Voi respecta decizia CC! Este nedreaptă pentru că ignoră votul românilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE Antonescu: Băsescu este un preşedinte ilegitim, pe care PNL nu îl recunoaşte

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL respectă decizia CC, dar consideră că Traian Băsescu nu mai este preşedintele României, sau este un preşedinte ilegitim, pe care liberalii nu îl recunosc.

"Chiar dacă respectăm decizia Curţii Constituţionale şi chiar dacă în baza acestei hotărâri Traian Băsescu va redeveni din punct de vedere legal preşedintele României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte al României sau e un preşedinte ilegitim, pe care, din punct de vedere nu îl recunoaştem", a spus Antonescu.

El a explicat că iniţierea procedurii de suspendare şi referendumul au fost încercarea de a tranşa marea problemă a României politice de azi, care este regimul Băsescu.

"Nu putem să punem problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitare cu Traian Băsescu, ci a acestor 7,5 milioane de români şi aceşti oameni nu mai vor să coaboreze cu Traian Băsescu. Traian Băsescu poate să coabiteze cu Parchetul, cu CC, cu serviciile de informaţii, cu instanţe internaţionale", a spus Antonescu. El a mai spus că obligaţia sa politică nu este faţă de CC, nu este faţă de Traian Băsescu şi prietenii săi dinăuntru şi din afară, ci faţă de aceşti 7,5 milionane de români.


Preşedintele interimar Crin Antonescu spune că atât el, cât şi PNL vor respecta decizia CC de invalidare a referendumului, deşi o consideră nedreaptă pentru că ignoră votul a opt milioane şi jumătate dintre români.

"Primul lucru care trebuie spus este că atât eu, ca preşedinte interimar al României, cât şi PNL vom respecta decizia Curţii Constituţionale şi, ca atare,cursul procedural va fi parcurs şi nimeni nu pune la îndoială respectarea deciziei Curţii Constituţionale", a afirmatAntonescu.

El a mai spus că decizia Curţii Constituţionale este "nedreaptă pentru ca ignoră votul a opt milioane şi jumătate dintre români".

Citit 839 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.