Incendiu de pădure şi vegetaţie uscată în Masivul Penteleu

Incendiu de pădure şi vegetaţie uscată în Masivul Penteleu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 60 de pompieri, pădurari şi localnici încearcă de peste 20 de ore să stingă un incendiu care a izbucnit în zona Masivului Penteleu, până duminică la prânz fiind afectate aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată şi două hecatre de pădure de răşinoase.

Potrivit plutonierului Vasile Prahoveanu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiază, în punctul Fundu Bălescu, iar la faţa locului au mers zeci de pompieri care au fost nevoiţi să lase autospecialele la aproximativ zece kilometri de locul incendiului, parcurgînd pe jos distanţa până la zona afectată.

Din cauza altitudinii mari la care se manifestă incendiul, la aproximativ 1.600 de metri, pompierii sunt nevoiţi să intervină pentru stingerea focului cu mături, lopeţi şi să care cu raniţele sticle cu apă de la o distanţă semnificativă, în zonă neexistând o sursă de apă.

Conform sursei citate, intervenţia este extrem de dificilă din cauza suprafeţei mari incendiate, dar şi a vîntului, a lipsei surselor de apă şi a terenului accidentat.

Până duminică la prânz, incendiul afectase o suprafaţă de 60 - 70 de hectare de vegetaţie uscată în gol alpin şi aproximativ două hectare de pădure de răşinoase.

În ultimele 12 ore, pompierii buzoieni au mai intervenit pentru stingerea a şapte incendii de vegetaţie uscată.

Citit 704 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.