UPDATE Şedinţa Parlamentului s-a încheiat. Urmează publicarea în Monitorul Oficial

UPDATE Şedinţa Parlamentului s-a încheiat. Urmează publicarea în Monitorul Oficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa Parlamentului în care a fost citită hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie s-a încheiat, următorul pas fiind publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Hotărârea a fost citită de către judecătorul Ştefan Minea, moment în care parlamentarii USL au ieşit din sală.

La şedinţă au venit doar patru din cei nouă judecători ai Curţii, respectiv Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Ştefan Minea.

Şedinţa a început la ora 17.10 cu o întârziere de peste două ore.


Şedinţa plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor în care se va citi hotărârea CC privind referendumul din 29 iulie a început la ora transmiterii acestei ştiri.

Hotărârea va fi citită de către judecătorul CC Ştefan Minea.

La şedinţă au venit doar patru din cei nouă judecători ai Curţii, respectiv Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Ştefan Minea.

Şedinţa a început cu o întârziere de peste două ore.

Preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a anunţat că sunt prezenţi 238 de parlamentari.

În condiţiile în care o serie de mandate sunt vacante, cvorumul de lucru ar fi de 216 parlamentari.


 

Şedinţa plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor în care urma să fie citită hotărârea CC privind referendumul, amânată deja pentru o oră, a început cu o pauză de consultări de jumătate de oră, la solicitarea PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat deschisă şedinţa plenului reunit, la ora 16.10.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor Eugen Nicolăescu a cerut cuvântul în plen, el anunţând că, în continuare, colegii din PNL şi PSD sunt "îngrijoraţi de modul în care Curtea Constituţională, această instituţie importantă a statului, a rezolvat în ghilimele rezultatul referendumului".

"Colegii noştri au în continuare îngrijorări că ceea ce a făcut Curtea este în afara legii. Este criticabil. Considerăm că decizia CC este nedreaptă, departe de spiritul Constituţiei", a mai spus Nicolăescu.


Şedinţa Parlamentului pentru citirea deciziei Curţii Constituţionale privind rezultatul referendumului, programată pentru ora 15.00, a fost amânată, la ora 15.30, până la ora 16.00, potrivit unui anunţ făcut în plen de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2012 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.