Seceta se va menţine în regiunile agricole din sudul, sud-estul şi vestul ţării

Seceta se va menţine în regiunile agricole din sudul, sud-estul şi vestul ţării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Seceta pedologică se va menţine pe întreg teritoriul agricol al României, în intervalul 28 august - 3 septembrie 2012, cele mai afectate zone fiind sudul, sud-estul şi vestul ţării, potrivit unei informări privind fenomenul de secetă în România în 2012, postată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologică pentru intervalul menţionat estimează precipitaţii slabe cantitativ, în regiunile agricole din vestul şi centrul ţării, îndeosebi în a doua parte a perioadei, iar pentru restul teritoriului, probabilitatea de producere a ploilor va fi foarte redusă..

"În aceste condiţii, seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică şi moderată, se va menţine la scara întregului teritoriu agricol, zonele cele mai afectate fiind sudul, sud-estul şi vestul ţării", se arată în informarea ANM.

La data de 27 august 2012, în cultura de porumb neirigată, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm prezintă valori scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării. Local, în nordul Moldovei, rezerva de apă din sol înregistrează valori satisfăcătoare.

Citit 704 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2012 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.