Preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, acuzat că a finanţat ilegal echipele CF Brăila şi HC Dunărea

Preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, acuzat că a finanţat ilegal echipele CF Brăila şi HC Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

În calitate de preşedinte al Consiliului Județean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Județen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei, informează Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).
"SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociația Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila au ca acţionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA. Acţionarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Stancu Gheorghe Bunea, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, deţine calitatea de acţionar majoritar. Astfel, beneficiul patrimonial obţinut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, este în cuantum de 7.512.207 lei", se arată într-un comunicat remis de ANI.
Totodată, susţine ANI, sunt indicii temeinice referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a întocmirii, adoptării şi semnării expunerilor de motive, a hotărârilor Consiliului Judeţen Brăila şi a contractelor de asociere cu cele două cluburi sportive, în baza cărora Consiliul Judeţean Brăila a suferit un potenţial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 lei, respectiv preluarea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de cinci ani, de către Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.
În cazul lui Bunea Stancu, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila săvârşire a infracțiunii de conflict de interese, precum şi a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Totodată, ANI precizează că a dispus iniţierea demersurilor în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
Complementar, precizează ANI, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.
Evaluările vizându-l pe preşedintele CJ Brăila au fost începute la 16 ianuarie 2012.
Gheorghe Bunea Stancu a câştigat, la ultimul scrutin local, un nou mandat de preşedinte al CJ Brăila, după ce a candidat pe listele USL, din partea PSD.

Citit 1014 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2012 16:13

1 comentariu

 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 21:14
  Francezii de la Filasa investesc 3 miliarde euro în proiecte eoliene în România

  Compania franceză Filasa International va investi 3 miliarde euro în proiecte energetice eoliene în România, până în 2013, prin intermediul Eolenvest, ceea ce presupune dezvoltarea unor capacităţi totale de peste 2.000 MW, a declarat directorul general al Filasa International, Bernard Esquirol, joi, la începerea lucrărilor la proiectul Parcurilor Eoliene de Sud-Est, în zona Brăila - Buzău.
  În zona Brăila - Buzău vor fi realizate 10 parcuri eoliene reprezentând o investiţie totală de aproximativ 1,35 miliarde de euro.
  Pe teritoriul judeţelor Brăila şi Buzău, grupul Eolenvest va dezvolta Parcurile Eoliene de Sud-Est - un ansamblu de proiecte energetice în comunele Ulmu, Cireşu, Zăvoaia, Dudeşti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Roşiori, Ruşeţu şi Largu, urmând ca investiţia să fie amortizată în cinci ani.
  Proiectele sunt derulate prin intermediul unor societăţi de proiect constituite în cadrul grupului şi sunt în prezent în diferite stadii de autorizare, studiile specifice măsurare a vitezei vântului, evaluare a biodiversităţii sau studii geotehnice pentru fiecare locaţie fiind în derulare de la începutul anului 2011.
  "În Tudor Vladimirescu am obţinut autorizaţia de construire pentru parcul eolian de 95 MW şi suntem în proces de obţinere a autorizaţiei pentru amplasarea traseelor de cabluri electrice şi a instalaţiei de racordare a parcului în staţia Lacul Sărat", a adăugat Bernard Esquirol.
  De asemenea, Filasa International intenţionează să dezvolte un proiect fotovoltaic în România, pe o suprafaţă de 1.200 hectare.

  Intra bani in judetele Braila si Buzau iar Galatiul ramane coada Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.