BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25 la sută pe an

BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25 la sută pe an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, vineri, să menţină dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale băncilor, în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Altă decizie vizează "gestionarea fermă a lichidităţii" din sistemul bancar, potrivit unui comunicat al BNR.

CA al băncii centrale a aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fi prezentat miercuri într-o conferinţă de presă.

Asociaţia Analiştilor Financiar - Bancari din România a anunţat recent că se aşteaptă ca BNR să menţină vineri dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi valută, la 15% şi 20%, acelaşi scenariu fiind prognozat şi pentru anul viitor.

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale de la începutul anului, până la minimul istoric de 5,25% pe an. La începutul lunii mai, BNR a oprit însă ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza schimbărilor politice din România, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.

Citit 565 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.