CNA va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează ilegal filme şi seriale

CNA va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează ilegal filme şi seriale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să sesizeze Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis.

CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la SC Pro TV SA, care a semnalat existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.

Articolul 41 din această Decizie prevede că, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv "determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere", potrivit aceluiaşi articol.

În adresa SC Pro TV SA se mai spune că societatea a trimis deja notificări privitoare la drepturile asupra conţinutului către mai multe companii.

După ce au analizat posibilităţile legale pe care le au, membrii CNA au decis cu unanimitate de voturi să sesizeze Poliţia în cazul celor 42 de site-uri care difuzează ilegal filme şi seriale.

"Furnizorii serviciilor media la cerere au obligaţia de a notifica CNA cu privire la această activitate. Până la această dată au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însă cu privire la desfăşurarea ilegală a unor asemenea servicii pe internet, care încalcă drepturile de autor pe care le deţine. CNA va sesiza Poliţia în vederea identificării responsabililor de site şi a clarificării răspunderii legale", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după luarea deciziei.

Astfel, CNA va sesiza Poliţia cu privire la următoarele site-uri: www.xfilmeonline.net, www.filmepeales.com, www.filmedecomedie.info, www.filmeonlinefree.ro, www.filme-noi-online.com, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-free.ro, www.cinemo.ro, www.990.ro, www.divxonline.biz, www.filmehd.net, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-subtitrate.org, www.filme-subtitrate.info, www.filme.online-pe.net, www.filme.online-pe.net, www.filme-online-subtitrate.eu, www.filme-subtitrate.ro, www.hdfilmeonline.info, www.filme-2012.com, www.opticmovie.com, www.cinemaxx.ro, www.1filme.ro, www.filmeonline3d.ro, www.filmeonlinetari.com, www.filmehd-online.net. www.filmeonlinehd.biz, www.seriale-filme.info, www.serialedetop.com, www.serialul.net, www.filmeonline.org, www.filmemisto.com, www.superfilme.net, www.vplay.ro, www.serialepenet.ro, www.tvpug.com, www.neededspark.blogspot.ro, www.deseneanimateonline.info, www.freshon.tv.

Citit 1685 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 15:48

2 comentarii

 • postat de IC
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 07:21
  Multumesc pentru informatie ,de acum stiu mai multe site-uri unde sa caut filme. Probabil ca SC Pro TV SA le cunoaste foarte bine si a observat ca nu au numai vechiturile de filme difuzate si re,re,re,re,re,re.......reluate pe postul dumnealor ,ca de altfel toate televiziunile. Caut un site din Papua si tot vad filme ,ca doar nu oi vedea ,de exemplu "Zoroo" sau filme cu Bud Spencer ,Jandarmii ,Destinul regelui , etc de sute de ori .Atentie cum utilizati "uTorrent" ,s-ar putea sa fiti depistati ca furnizori, pentru alte conexiuni ,ai fisierelor descarcate ,inclusiv de filme si sa dati de belea .
  0
  0
  Raportează
 • postat de MarianGL
  Joi, 01 Noiembrie 2012 18:12
  Voi nu intelegeti.Daca au serverele in afara tarii unde ii doare'n cot, nu pot decat sa o ssugga si politia romana.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.