RCS&RDS se războieşte cu Discovery: televiziunea a fost scoasă de pe platforma de satelit Digi

RCS&RDS se războieşte cu Discovery: televiziunea a fost scoasă de pe platforma de satelit Digi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

RCS&RDS a scos, vineri dimineaţă, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului.

Oficialii Discovery Networks au confirmat faptul că Discovery Channel a fost scos vineri dimineaţă de pe platforma de satelit a RCS&RDS. Decizia vine după ce şi Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog şi digital televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.

"Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de aşteptat, telespectatorii au avut o reacţie puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijoraţi că RCS&RDS ar putea proceda la fel şi în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre. Chiar şi în aceste condiţii, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum şi TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil. În plus, în această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând", au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX oficialii Discovery.

Totuşi, pe site-ul companiei RCS&RDS (www.rcs-rds.ro), televiziunea Discovery Channel figurează încă, în acest moment, ca făcând parte din oferta platformei de satelit Digi.

În schimb, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au spus că RCS&RDS a solicitat şi a primit, în 13 noiembrie, aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".

Citit 1233 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2012 16:31

4 comentarii

 • postat de Sorin
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 13:36
  Din grila analog au scos programele de la 1 noiembrie si ca sa le recptionezi in continuare trebuia sa le platesc acestor hoti vreo 10 lei. Sincer la aceste posturi ma uitam destul de rar dar m-a deranjat ca principiu. Asadar am plecat cu totul la UPC. Calitate la TV mai buna, cabluri mai putine in casa, internet super. Sa ma pupati in dos RCS-RDS. Au inceput sa aiba o atitudine aroganta ca si Romtelecom de unde am plecat acum trei ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mabuloss
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 12:22
  Daca continua sa scoata unele canale interesante fara sa se consulte cu abonatii, atunci sa abandonam si noi abonatii acest trust sa-i vedem atunci cum vin pe la usa sa te roage cu alte oferte,numai asa se ajunge la faliment.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 09:49
  daca RDS scoate Discovery promit ca am sa renunt si eu la RDS in favoarea celor de la Dolce!
  0
  0
  Raportează
 • postat de petru
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 09:46
  Daca se scoate aceste programe renunt si plec la dolce cu tot cu internet,aceasta firma se lupta din rasputeri sa urneasca bolovanul la vale....bani pt. fotbal aveti, dar pt. cele mai bune canale de tv. nu....pa,la revedere ,daca nu mai sunt aceste canale de luni ma duc la alta firma, in niciun caz la upc pt. ca si-a batut joc de mine cat m-a avut de abonat.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.