Grupare care trafica heroină pe ruta Turcia-România-Anglia, destructurată după descinderi la Brăila

Grupare care trafica heroină pe ruta Turcia-România-Anglia, destructurată după descinderi la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reţea turcească de traficanţi de heroină, care acţiona pe ruta Turcia-România-Anglia, a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii români în urma unor descinderi la sediul a două fabrici de textile din Brăila, patronate chiar de şeful grupării, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, în urma investigaţiilor făcute de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, a fost destructurată una dintre cele mai importante reţele de criminalitate organizată specializată în trafic internaţional de droguri de mare risc.

Liderul grupării este cetăţean turc care locuia în România, unde conducea o afacere cu textile folosită drept paravan pentru traficul de heroină. Acesta a fost prins în urma mai multor descinderi la două fabrici de textile din Brăila şi la adresa suspectului.

Pe numele liderului reţelei, autorităţile engleze emiseseră un mandat european de arestare, astfel că, la 25 octombrie, turcul a fost extrădat în Marea Britanie.

În timpul operaţiunilor desfăşurate în acest caz, au fost efectuate mai multe capturi de droguri şi arestări ale unor membri ai grupării atât în Anglia, cât şi în Turcia.Gruparea a fost destructurată în colaborare cu autorităţile judiciare engleze, potrivit sursei citate.

Citit 1100 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2012 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.