Şeful companiei ruse TISE va veni peste câteva zile la Bucureşti pentru discuţii despre Oltchim

Şeful companiei ruse TISE va veni peste câteva zile la Bucureşti pentru discuţii despre Oltchim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie a companiei ruse TISE este aşteptată la Bucureşti în câteva zile pentru discuţii privind o "colaborare strategică" în sectorul petrochimiei, rafinării petrolului şi a produselor chimice, inclusiv Oltchim, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.

"Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova", a afirmat Traicu.

Întâlnirea cu delegaţia companiei ruse a fost iniţial programată pentru mijlocul lunii noiembrie.

Compania TISE, din grupul Gazprom, s-a arătat interesată la începutul anului de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, dar nu a participat la licitaţia oragnizată de Ministerul Economiei în luna septembrie.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit până la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat.

Citit 706 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2012 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.