Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen, Comisia de la Jilava a dat aviz pozitiv

Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen, Comisia de la Jilava a dat aviz pozitiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că, miercuri, Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier şi a dat aviz favorabil.
El a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.
Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.
Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanţei putând fi dată spre sfârşitul lunii ianuarie. Avocatul a precizat că dacă hotărârea instanţei nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile.
Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul "Trofeul calităţii" şi ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.
În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanţa a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.

Citit 504 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 13:10

1 comentariu

 • postat de Curent naturel
  Miercuri, 09 Ianuarie 2013 20:41
  Cam de pe la una mie 848 incoace soarta romanilor a depins invariabil de cate o comisie "efemer specializata" Curge si acum o comisie pe Dunare, intocmai ca o salcie plangatoare din izvoare pana`n mare . Chestia nu se ingroapa, pluteste... pluteste ...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.