CFR vrea să obţină 50 de milioane de lei din vânzarea de fier vechi

CFR vrea să obţină 50 de milioane de lei din vânzarea de fier vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CFR SA vrea să obţină în acest an venituri suplimentare de peste 50 de milioane de lei în urma eficientizării activităţii de patrimoniu şi valorificării deşeurilor feroase, a anunţat vineri administratorul reţelei feroviare.

"Principalele măsuri operaţionale care vor fi implemetate la nivel naţional, în perioada imediat următoare, vizează eficientizarea activităţii comerciale prin reanalizarea actualelor tarife percepute pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, precum şi prin utilizarea unui mecanism mai eficient de stabilire a preţurilor pentru locaţiile încă neînchiriate. De asemenea, compania va demara şi procedurile de valorificare a fierului vechi şi a materialelor mărunte de cale, procedură care se va desfăşura etapizat prin Bursa Română de Mărfuri, în următoarele 4-5 luni", se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Măsurile vor duce la încasarea unor venituri estimate pentru anul în curs la peste 50 de milioane de lei.

Compania arată, de asemenea, că directorul general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous, va analiza în paralel, împreună cu reprezentanţii sucursalelor feroviare, mai multe oportunităţi de utilizare a activelor companiei şi de valorificare a forţei de muncă.

Săptămâna trecută, Sophocleous a declarat pentru MEDIAFAX că va reevalua personalul companiei, care se ridică la aproape 28.000 de angajaţi şi pe care îl consideră ridicat raportat la dimensiunea reţelei, urmând ca o decizie de reorganizare să fie luată după discuţii cu sindicatele şi autorităţile.

Citit 788 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.