Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 15 aprilie a.c., decretul pentru numirea domnului Robert-Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei", anunţă Administraţia prezidenţială.

Potrivit unui anunţ de presă transmis anterior de Guvern referitor la programul premierului Victor Ponta pentru ziua de luni, acesta urma să participe, la ora 18.00, la ceremonia de învestire a lui Robert Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, eveniment ce va avea loc la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, că procedura de numire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei va avea loc, probabil, luni după-amiază.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009. Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.