Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia

Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări despre privatizarea CFR Marfă, că "sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia" şi că "până la board-ul FMI din iunie o să avem procedura finalizată".

"Sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia şi până la board-ul FMI din iunie o să avem procedura finalizată", a spus Ponta, miercuri.

Premierul a arătat că procedura de privatizare se desfăşoară conform prevederilor recomandate de consultant, iar ceea ce este important este că nu pot participa "tot felul de oameni", cum a fost în cazul Oltchim.

De asemenea, întrebat dacă prevederea privind participarea la licitaţie a unor asocieri de companii nu poate duce la un nou caz Oltchim, Ponta a spus că e nevoie de investiţii foarte mari la CFR Marfă, iar cei care participă se pot asocia pentru a investi.

"Păi trebuie şi 30 de milioane de euro activitate în domeniu. Nu ştiu dacă domnul Diaconescu are", a mai spus premierul.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat recent că după cedarea a 51% din acţiunile CFR Marfă statul român va putea împiedica vânzarea companiei la fier vechi, iar condiţiile restrictive impuse în caietul de sarcini nu vor permite înscrierea la licitaţie a unor "geambaşi".

Fenechiu a spus că şi-ar dori ca privatizarea să fie realizată cu o companie care să dezvolte transportul feroviar de mărfuri în România.

Privatizarea CFR Marfă este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu FMI.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 180 milioane de euro, iar câştigătorul licitaţiei va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Procedura va avea trei etape - precalificare, negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, respectiv licitaţie cu ofertă în plic.

Citit 540 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2013 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.