Victor Ponta: Disponibilizarea a 10.000 de persoane este o estimare pentru şase ani

Victor Ponta: Disponibilizarea a 10.000 de persoane este o estimare pentru şase ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a atras atenţia miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, asupra faptului că informaţia apărută în presă potrivit căreia 10.000 de persoane ar urma să fie disponibilizate prin concedieri colective reprezintă o estimare pentru următorii şase ani.

"Ordonanţa de urgenţă cu disponibilizările: e vorba despre şase ani. Au început să se lămurească şi senatorii noştri. S-a lămurit şi mass-media că 10.000 de oameni care pleacă mâine acasă (...) nu este o informaţie corectă. Este vorba de o estimare pentru şase ani de acum încolo. E vorba de 2.500, 1.900 într-un an. Important este că noi avem cadrul legal care există din 2006 pentru a plăti salarii compensatorii. E o realitate că se restructurează companii şi sectoare", a afirmat primul-ministru.

Pe de altă parte, el a dorit să evidenţieze faptul că apar şi noi oportunităţi pe piaţa locurilor de muncă, reamintind că a fost prezent marţi la Slatina, la inaugurarea primei secţii de cabluri de fibră optică.

"La Slatina s-a deschis ieri o fabrică. 500 de locuri de muncă. E compania numărul unu în lume în cabluri de fibră optică de comunicaţii şi energie", a spus şeful Guvernului.

Aproximativ 10.500 de persoane ar putea fi disponibilizate în perioada 2013-2018, acestea urmând să beneficieze de măsuri de protecţie socială, conform proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013, analizat marţi în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat.

Proiectul de act normativ vizează aplicarea, în perioada 2013-2018, a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

Citit 603 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2013 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.