Fiscul va trimite contribuabililor înştiinţări privind stingerea datoriilor în format electronic

Fiscul va trimite contribuabililor înştiinţări privind stingerea datoriilor în format electronic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiscul va trimite contribuabililor, de la 1 iunie, înştiinţările privind stingerea datoriilor în format electronic, în cadrul unei perioade de testare de patru luni, urmând să adapteze legislaţia pentru a expedia şi alte documente, dar până atunci va fi transmis şi formatul tipărit.

"Serviciul Poşta electronică securizată are drept scop îmbunătăţirea comunicării cu contribuabilii. Se facilitează, pe de-o parte, accesul contribuabililor la informaţiile autentice deţinute de ANAF, printr-un canal electronic standardizat şi securizat şi se elimină, pe de altă parte, costurile şi timpul consumate cu imprimarea şi transmiterea informaţiei pe suport hârtie", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

La acest serviciu vor avea acces contribuabilii care dispun de certificat digital calificat, înrolat la ANAF.

Documentele care vor putea fi trimise în format elctronic, după adaptarea legislaţiei, sunt semnate digital de către ANAF, contribuabilul având siguranţa că documentul primit este autentic şi provine de la Fisc.

Informaţiile trimise astfel vor putea fi utilizate direct de către aplicaţiile informatice ale contribuabililor, cu grad maxim de securitate şi protecţie a datelor.

Citit 1081 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2013 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.