Fostul primar din Cluj-Napoca, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Fostul primar din Cluj-Napoca, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia - la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

Sentinţa în procesul în care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, soţia acestuia, Monica Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia au fost judecaţi pentru mai multe fapte de corupţie a fost pronunţată, joi, în şedinţă publică, de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Astfel, magistratul Floare Găzdac a respins ca nefondate cererile de schimbare a încadrării juridice a faptelor de care au fost acuzaţi cei trei, formulate de apărători, şi i-a achitat pentru mai multe infracţiuni.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Sorin Apostu la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la spălare de bani în formă continuată, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite şi la opt luni de închisoare cu executare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.

Magistratul a stabilit că Apostu va executa pedeapsa cea mai grea, adică trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta în arest.

Soţia lui Apostu, Monica Apostu, a fost achitată de trei dintre acuzaţii, fiind condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, trei ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus suspendarea executării pedepsei în cazul Monicăi Apostu, stabilind un termen de încercare de şapte ani, în care are interdicţia de a intra în legătură cu Aspazia Droniuc.

Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat pentru toate capetele de acuzare.

Citit 566 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.