CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi arestarea unei judecătoare acuzată de luare de mită

CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi arestarea unei judecătoare acuzată de luare de mită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, aceasta fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Veronica Cîrstoiu, judecător la Secţia I penală a Curţii de Apel Bucureşti, este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

În acelaşi dosar este cercetat şi fiul judecătoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".

"În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Florin Cergan a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reţinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu a fost implicat, în martie 2011, şi într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanţa respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

Sursa: Mediafax

Citit 769 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.