Victor Ponta: Marea frică a lui Băsescu, ca nu cumva să aibă şi PNL şi PSD candidat la prezidenţiale

Victor Ponta: Marea frică a lui Băsescu, ca nu cumva să aibă şi PNL şi PSD candidat la prezidenţiale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că "marea frică" a lui Traian Băsescu este ca nu cumva atât PNL cât şi PSD să aibă câte un candidat la prezidenţiale în 2014, pentru că astfel cei doi candidaţi ar intra în turul doi, iar USL ar da preşedintele, liderul PSD afirmând că se va gândi la asta.

"Marea frică a domnului Băsescu este ca numva să aibă şi PNL şi PSD candidat pentru că intră PNL şi PSD în turul doi. Şi orice ar fi, USL va avea preşedinte, lucru pe care îl consider foarte bun şi sunt convins că în orice situaţie Crin Antonescu ar fi un preşedinte de o sută de ori mai bun decât Traian Bsăescu, O sută e doar aşa, ca să fiu politicos", a spus Ponta.

Întrebat dacă este de acord cu scenariul în care un candidat PSD ar pierde în faţa unui candidat de dreapta, susţinut de toate partidele de dreapta, evocat de preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Dincolo de aceste scenarii, cu care, recunosc, nu mă ocup, nu am reţinut decât un singur lucru din ultimele elucubraţii ale preşedintelui Băsescu. Domnia sa, ca întotdeuna, bate câmpii, în sensul că parcă acum o lună jumate a mers la televizor şi a zis că nu se poate ca PSD să nu aibă candidat. Nu ştiţi că murea de grija PSD, că nu are PSD candidat? Acum moare de grija că are PSD candidat şi pierde şi aşa mai departe. Nu mă interesează acest lucru".

"Am reţinut un singur lucru, la care o să mă gândesc la un moment dat: că de fapt marea frică a domnului Băsescu este ca nu cumva să aibă şi PNL şi PSD candidat, pentru că intră PNL şi PSD în turul doi. Şi orice ar fi, USL va avea preşedinte, lucru pe care îl consider foarte bun şi sunt convins că în orice situaţie Crin Antonescu ar fi un preşedinte de o sută de ori mai bun decât Traian Băsescu. O sută e doar aşa, ca să fiu politicos", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă se lucrează la acest scenariu în USL, respectiv cel cu doi candidaţi, unul de la PSD şi altul de la PNL, Ponta a răspuns negativ, dar a admis că este un scenariu care "nu sună rău".

Citit 570 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.