Nicuşor Dan şi-a dat DEMISIA din USR

Nicuşor Dan şi-a dat DEMISIA din USR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Modificarea Constituţiei scindează partidul. Nicuşor Dan, liderul USR la nivel naţional, şi-a dat demisia din partid, după ce, miercuri seară, Biroul Naţional a votat, într-o şedinţă tensionată, că se va poziţiona împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

Conform presei naţionale, Nicuşor Dan a precizat că a ales să facă acest gest din trei motive, cel mai important fiind cel de onoare, în sensul că le-a promis oamenilor că va fi loc în USR şi pentru progresişti, şi pentru conservatori. Primul motiv, a spus fostul lider USR, este că există lucruri mai importante în România acum decât această discuţie, spunând că "opinia sa fermă" este că cel mai rău lucru care se întâmplă în ţara noastră este problema corupţiei. "Peste 20 de ani vor fura spunând că apără tradiţiile", a acuzat el. Al doilea motiv, potrivit Hotnews, este pentru că simte o datorie faţa de alegători. "Tema aceasta a familiei este o temă foarte importantă pentru ei, este o temă intimă, care ţine de identitate, de sentimentul religios", a declarat deputatul, explicand că USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul de modificare a Constitutiei, şi de oameni care nu sunt de acord. "Este convingerea mea fermă că USR trebuie să se adreseze şi unora, şi altora".

Nicuşor Dan a declarat că ar fi putut să treacă peste aceste două motive, respectând principiul democratic potrivit căruia majoritatea are întotdeauna dreptate, dar decisiv a fost al treilea motiv, care ţine de onoare. "În etapele de formare ale acestui partid, în zecile de întâlniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis - şi a fost o promisiune a mea personală - că în partidul acesta este loc pentru toata lumea: şi pentru progresişti, şi pentru conservatori. Culmea este că această reţetă a funcţionat, am avut colegi progresişti care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori", a spus fostul Nicuşor Dan.

Preşedintele demisionar al USR a precizat însă că, în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional, va anula decizia de poziţionare a formaţiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, dacă va fi primit. În cazul în care decizia de miercuri seară nu va fi anulată, Nicuşor Dan a spus că va aştepta să apară un partid în care să se regăsească, potrivit News.ro.

Citit 773 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2017 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.