Comisia Europeană insistă să construim AUTOSTRADA Piteşti-Sibiu

Comisia Europeană insistă să construim AUTOSTRADA Piteşti-Sibiu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisia Europeană (CET) insistă pentru ca România să construiască autostrada Piteşti - Sibiu, care reprezintă, în prezent, un segment-lipsă al Coridorului pan-european Rin-Dunăre, parte a reţelei trans-europene de transport (TEN-T), informează HotNews. Organismul a atras atentia că România trebuie să-şi "revizuiască modul în care îşi finanţeaza reţelele de transport", precum şi banii alocaţi pentru construcţie şi întreţinere.

"Încă de la începutul negocierilor cu privire la programul de Infrastructură Mare, Autostrada Sibiu-Piteşti a fost identificată ca fiind elementul lipsă al coridorului TEN-T Rin-Dunăre. Aşadar această autostradă reprezintă cea mai mare prioritate de investiţii. Costul total estimat este de aproape două miliarde de euro, prevazut în Programul de Infrastructură Mare 2014-2020, iar contribuţia Uniunii Europene este estimată la 1,25 miliarde de euro", a declarat, pentru HotNews, la Helsinki, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

În context, ea a menţionat că autorităţile române vor avea o întâlnire tehnică cu funcţionarii CE la Bucureşti, privind o serie de proiecte pe care partea română le consideră mature.

Sursa foto: promotor.ro

Citit 1476 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2017 03:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.