Klaus Iohannis, decorat cu Ordinul ”Sfântul Gheorghe”

Klaus Iohannis, decorat cu Ordinul ”Sfântul Gheorghe”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi, la Berlin, Ordinul ''Sfântul Gheorghe", de la prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic şi preşedintele Balului Operei "Semper" din Dresda. "Primesc cu mare plăcere Ordinul „Sfântul Gheorghe” şi îl dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele Ordinului - Sfântul Gheorghe - poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european şi internaţional actual", a subliniat şeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

La rândul său, prof. Hans-Joachim Frey a arătat că decernarea acestui Ordin şefului statului român a fost făcută în semn de apreciere pentru contribuţia acestuia în apărarea valorilor comune europene.

Ceremonia de decernare a Ordinului „Sfântul Gheorghe” şefului statului, care ar fi trebuit să aibă loc pe 3 februarie la Dresda, a fost amânată, în condiţiile în care, în România, sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva OUG13.

Citit 1613 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.