Mihai Busuioc, votat preşedinte al Curţii de Conturi

Mihai Busuioc, votat preşedinte al Curţii de Conturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost numit, miercuri, de către plenul reunit al Parlamentului, pentru un mandat de nouă ani, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, în locul lui Nicolae Văcăroiu, al cărui mandat expiră peste câteva zile. Alături de Busuioc, au mai fost numiţi preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii de audit, dar şi un vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi un consilier de conturi, potrivit News.ro.

Mihai Busuioc a fost numit în funcţie cu 275 de voturi ”pentru” şi 95 ”împotrivă”. Deşi noul preşedinte al Curţii de Conturi este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, alături de care a lucrat vreme de mai mulţi ani, liderul PSD a susţinut în plenul reunit al Parlamentului că noul preşedinte al Curţii de Conturi este o persoană ”independentă”.

Opoziţia a criticat dur noile propuneri făcute pentru Curtea de Conturi, în special numirea lui Mihai Busuioc la şefia instituţiei. Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu l-a acuzat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că politizează Curtea de Conturi ca ”să poată fura în linişte şi să nu răspundă penal”.

Citit 2034 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.