Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Nicolae Dragnea, chemat la parchet luni dimineaţă, 13 noiembrie, pentru audieri. Conform unui comunicat de presă al DNA, Liviu Dragnea este acuzat de  a fost pus sub acuzare constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Alături de Dragnea, în acelaşi dosar sunt acuzaţi şi Marian Fiscuci, persoană apropiată lui Dragnea şi acţionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA , pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA , pentru săvârşirea infracţiunilor constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, Florian Ion, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, Mugur Băţăuş, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat,  complicitate la două infracţiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, Victor Pipera,  funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Daniel Neagoe,  asociat şi administrator al unor societăţi comerciale,   pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, şi Marin Predescu, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, la data faptelor,  pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

„Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupţie susţin că „suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.  Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, se mai menţionează în comunicatul DNA. 

În vederea asigurării pe termen lung a beneficiilor pentru membrii grupului infracţional organizat, activitatea infracţională a fost concepută în etape, în funcţie de structura unităţii administrativ teritoriale, a societăţilor controlate de membrii grupului infracţional organizat şi de funcţiile şi influenţa pe care aceştia le-au dobândit.

Structura grupului a permis o interacţiune uşoară între membrii acestuia, fiind de foarte multe ori disimulată prin prisma atribuţiilor de serviciu ale acestora, suspecţii Mugur Băţăuş şi Victor Piperea conducând direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi fiind subordonaţi suspectului  Liviu Dragnea, iar reprezentanţii din mediul privat reuşind cu uşurinţă să interacţioneze prin prisma contractelor care erau în curs de executare.

Sursa foto: Agerpres, Silviu Matei

Citit 2165 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 01:43

3 comentarii

 • postat de crystal Luni, 13 Noiembrie 2017 21:03 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  5

  numa atat a facut ? pensionarii astia libidinosi care trebuiau sa plece demult de pe scaune inca de pe vremea lui ceausescu, sunt milionari in valuta . Se cred invincibili daca au tuneluri sub casa poporului si vin in masini blindate si cu pistol la brau dar sa ii fereasca dumnezeu de mania poporului la o noua revolutie . Ca le da romanul revolutie fiscala de nu or sa o poata duce. Or sa alerge dupa elicopter ca apucatii. Auzi la ei cica revolutie fiscala. Mai degraba abureala fiscala.
  Sa speram ca nu au mituit si Karma si ca mai e libera sa lucreze pentru toti.

  Raportează
 • postat de dna e singura speranta reala a romanilor in fata mafiilor de partide Luni, 13 Noiembrie 2017 18:23 89.136.187.*** Link la comentariu
  1
  5

  dna e singurul aparator al democratiei reale. mafiotii din romania in numele democratiei devalizeaza tara si poporul. puscariabili cu averi incomensurabile isi ascund comorile in tari cocotiere..........si mai dau si lectii de democratie....la puscarie, HOTILOR ce sinteti.....

  Raportează
 • postat de DNA Luni, 13 Noiembrie 2017 14:15 5.13.203.*** Link la comentariu
  3
  14

  Cine incalca legea merge automat si la mititica, indiferent din partidul din care face parte
  Merita astfel de exemple pentru toti care încalcă legea
  BRAVO DNA

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.